NEN-EN 15085

Kuyer Metaal heeft op basis van een nauwkeurig uitgezette strategie geïnvesteerd in de ontwikkeling van de organisatie en medewerkers met als doel om de kwaliteit en het vakmanschap op een hoger niveau te brengen.

Na het behalen van de basis lasnorm ISO 3834-2 in 2008 is doorgegaan met het optimaliseren van de las procedures en sinds 2011 is de NEN EN 15085-2 CL1 hieraan toegevoegd voor diverse materiaalgroepen en lasprocessen binnen staal, RVS en aluminium.

De NEN EN 15085 is een Europese rail-lasnorm, specifiek voor het lassen van railvoertuigen en onderdelen tijdens productie of reparatie. In deze norm staan de eisen welke worden gesteld aan de lasfabrikant. De toevoeging CL1 geeft de werkgebieden weer waarbinnen Kuyer Metaal deze laswerkzaamheden kan toepassen.

Voor diverse internationale opdrachtgevers worden modules en losse onderdelen geproduceerd volgens deze norm. Deze componenten worden binnen Kuyer Metaal volledig geproduceerd en geassembleerd.

In Europa is er slechts een selecte groep bedrijven welke dit certificaat mogen voeren en binnen Nederland is dit slechts een handvol bedrijven. Een NEN EN 15085 gecertificeerd bedrijf staat onder streng toezicht van een geaccrediteerde onafhankelijke toezichthouder, in het geval van Kuyer Metaal is dit SLV-Berlin.


Download hier het Certificaat DIN EN 15085-2

Vraag een offerte aan

Bedankt