Kuyer behaalt internationale lasnorm

Kuyer Metaal kan wederom een belangrijke lascertificering noteren op de lijst van aansprekende lascertificaten.

De afgelopen 3 jaren heeft Kuyer Metaal op basis van een nauwkeurig uitgezette strategie geïnvesteerd in een ontwikkeling van de organisatie en medewerkers met als doel om de kwaliteit en het vakmanschap op een hoger niveau te brengen.

Na het behalen van de basis lasnorm ISO 3834-2 in 2008 is doorgegaan met het optimaliseren van de las procedures en is in 2010 de DIN 2303 hieraan toegevoegd voor diverse materiaalgroepen binnen staal, RVS en aluminium. Deze DIN 2303 is een duitse defensienorm en direct resulteerde het behalen van dit certificaat in opdrachten binnen de defensie industrie in binnen- en buitenland.

Aangezien Kuyer Metaal al velen jaren actief is binnen de Rail-Infra industrie was het logisch dat ook voor deze markt een uitgebreid plan werd voorbereid om binnen deze industrie een aansprekende speler te worden. Dit resulteerde in het opleiden van medewerkers en het uitbouwen van kennis wat uiteindelijk is vertaald in het behalen van de DIN EN 15085 norm in december 2011. In Europa is er slechts een selecte groep bedrijven welke dit certificaat mogen voeren en binnen Nederland is dit slechts een handvol bedrijven. Kuyer is hierin zelfs bijzonder als men in ogenschouw neemt de hoeveelheid aan materialen welke bij Kuyer mogen worden geproduceerd onder deze norm.

Zoals eerder is aangegeven blijkt dat Kuyer een steeds prominentere positie binnen de markt aan het innemen is, wat ook blijkt uit het feit dat een uitgebreide groep van nieuwe klanten in binnen- en buitenland het vakmanschap van Kuyer Metaal inmiddels hebben ontdekt en benut.

Bedankt