Defensiegigant kiest voor Kuyer

Kuyer Metaal levert onderdelen voor een nieuwe generatie pantservoertuigen waarvan de Duitse en Nederlandse landmacht gebruik van maken. Gedurende zes jaar levert Kuyer de onderdelen voor 285 Boxer pantservoertuigen aan Rheinmetall Nederland, onderdeel van het Duitse Rheinmetall Defence. Dat bedrijf is één van 's werelds grootste leveranciers van defensietechnologie en veiligheidssystemen.

De Boxer is een basisvoertuig met specifieke landgebonden modules dat de Duitse en Nederlandse luchtmacht tussen 2009 en 2016 in gebruik nemen. Kuyer Metaal fabriceert, spuit en assembleert Boxer-onderdelen. Het laswerk voor deze producten moet voldoen aan strenge eisen.

Rheinmetall heeft voor Kuyer gekozen na intensieve certificaten ISO 9001 ISO 3834-2 en Din 2303. Dat geldt maar voor weinig metaalbedrijven. Ook sluit de structuur en organisatiegraad van Kuyer naadloos aan bij de opzet van het project. Logistiek gezien komst er ook het nodige kijken bij de grote order. Kuyer heeft voorraadsysteem aangekocht om alle onderdelen van de juiste codering te kunnen voorzien. Dit is van belang met het oog op identificatie van onderdelen en vanwege keuringsrapporten. Rheinmetall ontwikkelt vijf verschillende versies van het Boxer-pantservoertuig. De voertuigen kennen een hoge beschermingsgraad, een grote mobiliteit en zijn flexibel inzetbaar.

Bedankt