Kuyer Metaal stelt daken ter beschikking voor zonne-energie

Zon op Nijkerk is een burgerinitiatief met als doel het voor iedereen mogelijk te maken om energie op te wekken uit de zon, door gezamenlijk op grote collectieve daken in de directe omgeving 100% groene stroom te produceren. Op de avond waren circa 60 belangstellenden aanwezig. Een aantal aanwezigen gaven direct aan belangstelling te hebben voor samen 150 zonnepanelen. Daarmee komt het eerste zonnedak voor inwoners van de gemeente Nijkerk om samen duurzame stroom te produceren dichtbij.

De planning is nu dat in mei 2016 het eerste dak 100% duurzame stroom gaat produceren. Kuyer Metaal in Nijkerk steunt de coöperatie Zon op Nijkerk en heeft haar dak gratis beschikbaar gesteld.

Op de informatieavond bij de Rabobank Randmeren in Nijkerk kregen de belangstellenden duidelijke uitleg: waarom zou je meedoen, hoe kun je meedoen, wat levert het op, en hoe is de planning? Iedereen in de gemeente Nijkerk kan meedoen met de coöperatie vanaf 1 zonnepaneel. Daarmee krijg je 100% groene stroom voor een hoger rendement dan een spaarrekening! Door de nieuwe belastingmaatregelen die binnenkort door de Eerste Kamer wordt aangenomen is het bijna net zo voordeling om stroom te produceren via een gezamenlijk dak, als met panelen op je eigen dak. De terugverdientijd is circa 8 jaar, waarna de panelen minimaal nog 17 jaar gratis stroom geven.

Wilt u meer weten en overwegen om ook mee te doen: alle informatie is beschikbaar op www.zonopnijkerk.nl. Daar kunt u ook aangeven dat u belangstelling heeft om mee te doen. U kunt Zon op Nijkerk ook volgen op Facebook:www.facebook.com/zon.nijkerk.

Naast de 60 aanwezige inwoners waren ook wethouder van Veelen van de gemeente Nijkerk en eigenaar Eric Kuyer van Kuyer Metaal aanwezig. Zij steunen beiden het initiatief.

De doelstelling van Zon op Nijkerk is om in totaal 40.000 zonnepanelen op de daken in Hoevelaken, Nijkerkerveen en Nijkerk te krijgen. Zon op Nijkerk verwacht binnenkort ook een dak in Hoevelaken beschikbaar te krijgen, waardoor alle inwoners in de gemeente Nijkerk kunnen profiteren van de zon.

Bij voldoende belangstelling wordt de coöperatie definitief. Binnen de coöperatie bepalen de leden dan gezamenlijk wat er gebeurt. Als je wilt kun je de coöperatie mee besturen. Belangstelling? Laat het weten op de website.

Wilt u op de hoogte blijven, like dan de Facebook-pagina of kijk regelmatig op www.zonopnijkerk.nl.

Bedankt